Besparen met PLUS Mazout? Het kan!

Plus Mazout is een gasolie verwarming waaraan een kwalitatief additievenpakket is toegevoegd dat de eigenschappen van de klassieke gasolie verwarming verbetert.

Wat zijn de voordelen van Mazout PLUS?

 • Antivries tot -20°C *

  Door de aanwezigheid van de additieven daalt de vriestemperatuur tot – 20°C. Hierdoor blijft de brandstof stabieler (en vloeibaarder). Bij zeer lage temperaturen is er dus minder kans op blokkering van de voorfilters en filters in het voedingscircuit van uw installatie.

  Zo hoeft u zich tijdens de koude wintermaanden geen zorgen te maken.

 • Goedkoper verwarmen **

  Plus Mazout vermindert het verbruik en verbetert het rendement van de verwarmingsinstallatie door een betere werking van de brander en een beperking van de vervuiling op de gevoelige onderdelen. Een studie in 2018, uitgevoerd door de onafhankelijke organisatie TÜV in Duitsland, toonde een verbruiksbesparing van ongeveer 2% aan. Hierbij werd gedurende een stookseizoen de verschillen gemeten tussen een stookolie met additieven en stookolie zonder additieven.

  Zo zorgt Plus Mazout voor een lager verbruik en een extra besparing op uw stookkosten.

 • Lagere onderhoudskosten **

  Water veroorzaakt corrosie en roest in de tank en de voedingscircuits. Een krachtig additief verhindert de vorming hiervan. Daarnaast vervangen de additieven in Mazout Plus de zwavel in de huisbrandolie. Deze gaan de vorming (en vermenigvuldiging) van bacteriën, gist- en schimmelhaarden tegen die verstoppingen in de installatie veroorzaken. De vorming van koolstofafzettingen en sedimenten onderaan de ketel worden eveneens geminimaliseerd.

  Gevolg: u bespaart op onderhoud en eventuele herstellingen van de installatie.

 • Een kleinere ecologische voetafdruk (dan standaard mazout) **

  Plus Mazout vermindert aanzienlijk de uitstoot van roetdeeltjes en heeft hierdoor een minder belastende impact op het milieu.

  • 40% minder roetuitstoot.

  • 80% minder CO.

  • 60% minder efficiëntieverlies.  

 

BESTELLEN >

Besparen met PLUS mazout* Rapport hier beschikbaar. 
** Rapport hier beschikbaar.